Marincus Dorel

Porumbei Voiajori

Despre mine

                                                        
      Ma numesc Marincus Dorel, sunt nascut la 24/04/1964 in comuna Lovrin, judetul Timis, iar pasiunea pentru porumbei o am de la varsta de 12 ani cand am inceput cu porumbei comuni. Foarte repede am trecut la cei de joc si ornament iar din 1981 cresc doar voiajori. 1981 este si anul in care m-am iscris in Asociatia Columbofila Timis, iar in anul urmator am participat pentru prima data la concursuri. Primii voiajori i-am luat de pe la crescatorii din zona iar ulterior am adus pasari de origine Bricoux din crescatoriile Udrea Oprisan, col. Georgica Popescu din Bucuresti si pasari de origine Stichelbaut de la Rozentzweig Ioan din Arad.
      In 
anul 1992 din cauza serviciului pe care il aveam am renuntat la cresterea porumbeilor pana in 2001, cand avand din nou mult timp liber la dispozitie am hotarat sa ma apuc din nou. De data aceasta m-am apucat de treaba la modul foarte serios, am renovat si modernizat crescatoria existenta, iar apoi am facut un import de 2 pui si 30 de oua de la crescatorul Heinz-Willi Ritz din Germania, porumbei de origine Janssen, Desmet Matjis si mai putin Hennin Brasse ( Stichelbaut ). In 2002 am mai adus un numar de 14 pasari de la acelasi crescator si de aceleasi origini. Acest nou inceput a fost de bun augur si datorita calitatii pasarilor  am avut un debut foarte bun la zborurile din urmatorii ani. Am avut multe locuri fruntase la nivel de judet, chiar cateva  prezente in primii 10 national ( pasare sau crescator ) la diferite categorii, inclusiv pasari participante la Olimpiada Oostende-Belgia 2007. Am mai avut si norocul ca pasarile pe care le-am adus sa mi se ”potriveasca ” foarte bine, fapt care m-a scutit de multi ani de munca, pasari foarte rapide si in acelasi timp foarte blande, calitate pe care o apreciez foarte mult la un porumbel. Tot datorita acestei calitati ( blandetea ) am reusit sa-mi atrag incet, incet si familia catre aceasta pasiune iar in momentul de fata sotia si cele doua fiice imi sunt de un imens ajutor in aceasta activitate,  pot pleca linistit cateva zile de acasa fara ca porumbeii sa-mi simta lipsa. Aici imi permit sa dau un sfat celor mai tineri sau incepatorilor, sa caute pe cat posibil sa armonizeze relatia familie-columbofilie si atunci vor aparea satisfactii atat familiare cat si columbofile, e drumul cel mai scurt catre succes.
      
Cu pasarile actuale am avut bune succese la categoriile I,II,III si general , de doi ani am abordat si categoria maraton si in consecinta am adus si ceva porumbei originali Louis Van Der Wielen cu care sper sa-mi ridic valoarea la aceasta categorie.
      
Personal in columbofilie imi place mai mult cresterea ( reproductia ) decat zborurile si asta din cauza ca iubesc cu adevarat porumbeii si ma atasez foarte tare de favoriti .
      In 
linii mari cam aceasta este aventura mea columbofila de pana acum, pe viitor vom vedea.
      
Multumesc mult tuturor vizitatorilor si va doresc sa petreceti cat mai multe momente placute alaturi de porumbeii vostri.
      
Mult succes tuturor si zboruri cat mai reusite !
      
                                                                                                                              Marincus Dorel